Luxueuze stilte.

Mercedes heeft de voorbije 5 jaar een heus inhaalmanoeuvre gemaakt en vooral een modern en vaak sportief imago gecreëerd. Bij de lancering van hun nieuw vlaggenschip, de S klasse, waren de reacties unaniem. Een heus gevaarte, doch met een strakke bijna sportief ogende lijn.

Het interieur creëert zeker bij de mensen die de S klasse voor het eerst zien een wauw gevoel. Het gigantische display die zowel navigatie als motorgegevens weergeeft trekt meteen de aandacht. Eens het donker wordt zorgt de rijkelijk aanwezige sfeerverlichting voor opnieuw een weinig gekende sfeer in een personenwagen.

Achteraan is er een zee van ruimte en wanneer de ‘slaapstand’ geactiveerd wordt zakt de achterzetel iets dieper weg in de koffer,en wordt de passagiersstoel tot zijn uiterste weggeduwd. Ben je 1m80 of kleiner dan kan je met gestrekte benen even de ogen sluiten.

Een subliem weggedrag, een vernieuwend interieur en de lange wielbasis zorgen ervoor dat dit één van de meest geschikte wagens is om in gevoerd te worden.